אתם נמצאים כאן : עמוד הבית » בילוי ופנאי » רסיטל "שורשים" במסגרת הסדרה פיאנו בנטף, בשילוב עם "המטבח של רמה"

רסיטל "שורשים" במסגרת הסדרה פיאנו בנטף, בשילוב עם "המטבח של רמה"

רסיטל "שורשים" במסגרת הסדרה פיאנו בנטף, בשילוב עם "המטבח של רמה"

רסיטל "שורשים" של הפסנתרנית רויטל חכמוב במסגרת הסדרה "פיאנו בנטף" – באולם הקשתות בשיתוף "המטבח של רמה".

אולם הקשתות- צילום יח"צ
אולם הקשתות- צילום יח"צ

בקונצרט הבא במסגרת הסדרה "פיאנו בנטף" תציג הפסנתרנית רויטל חכמוב תכנית מגוונת ומיוחדת שמשקפת את השורשים הרבים במשפחתה תחת הכותרת "רסיטל שורשים". בתכנית מוסיקה מאת המלחינים רונן שפירא, פרדריק שופן, אראם חצ'טוריאן ואיזק אלבניז.

הפסנתרנית רויטל חכמוב, מצמרת הפסנתרנים הישראלים, המופיעה בארץ ובעולם כסולנית עם מיטב התזמורות ובהרכבים קאמריים, פותחת את דלתות ביתה שבנטף לסדרת הקונצרטים "פיאנו בנטף" באולם הקשתות שהותאם במיוחד לסדרה זו, עם אקוסטיקה מושלמת ואווירה ייחודית. רויטל מארחת בסדרה מוסיקאים מובילים מהארץ ומהעולם, וישתלבו בה מיטב האוכל, הגבינות והיין המקומיים. בערבו של כל קונצרט תוגש ב"מטבח של רמה" בנטף ארוחה עם תפריט מיוחד לאותו קונצרט המותאם לתכנית המבוצעת. הקינוח יוגש בביתה של רויטל בהפסקת הקונצרט אל מול הנוף המרהיב של הרי יהודה ושפלת החוף. תכנית הקונצרטים מגוונת ומציגה רפרטואר הנע מהמאה ה-17 ועד לימינו אנו עם דגש על יצירות המופת הקאמריות מכל הזמנים. במרכז הסדרה יצירות לפסנתר — קאמריות וסולניות— אותן תבצע רויטל חכמוב על פסנתר פציולי קונצרטנטי חדש בעל צליל נדיר ביופיו, אשר נבחר אישית על ידה במפעל פציולי באיטליה.

את התכנית האמנותית התקינה רויטל חכמוב, והיא כוללת סדרה של שבעה קונצרטים קאמריים עם תכנית איכותית מגוונת ונגישה לקהל חובבי המוסיקה. הרעיון שעומד מאחורי הסידרה הוא שילוב של מוסיקה ונגנים מהרמה הגבוהה ביותר, אוכל גורמה עם תפריט שינהל דיאלוג חופשי עם המוסיקה, ויין (יקב סוסון ים) וגבינות (משק הימלפארב) מהתוצרת המקומית המעולה של האזור, כולם מוגשים בתוך נוף מרהיב ביופיו.

הקונצרט הבא בסדרה יתקיים ב17.5 -רסיטל לפסנתר "רסיטל שורשים" בביצועה של רויטל חכמוב. בקונצרט אישי וייחודי תבצע רויטל ארבע יצירות לפסנתר כמחווה לארבעת "השורשים" של משפחתה.
בתכנית:
כמחווה ל 1/4 המצרי (וה- 100% ישראלי) תבצע רויטל את "אינתא עומרי" מאת אעבד אל והאב בעיבודו של רונן שפירא.
כמחווה לרבע הספרדי תבצע רויטל את סויטת אספניול של איזק אלבניז
עבור הרבע הפולני תבצע רויטל את הקונצ׳רטו השני לפסנתר של שופן בגרסה מקורית לפסנתר סולו של פרדריק שופן
וכמחווה לרבע הארמני תבצע רוויטל טוקטה של המלחין הארמני אראם חצ'אטוריאן

רויטל חכמוב

רויטל חכמוב

בתכנית הקולינרית: מה אפשר לבשל משורשים? מהו אוכל שורשי?
הארוחה תוגש במטבח של רמה מסעדת גורמה כפרית בישוב נטף, שבהרי ירושלים.
המסעדה הוקמה לפני חמש עשרה שנים והפכה עם הזמן לאחד ממוסדות האוכל הבולטים מחוץ לעיר. המסעדה בנויה במרפסת עץ פתוחה לנוף השקט ועוצר הנשימה של הרי יהודה ושל חלקים נרחבים משפלת החוף. התפריט המרתק יוצר מפגש קולינארי ים תיכוני, מפרובנס שבדרום צרפת ועד המטבח הערבי המקומי, שבבסיסם תפיסה הגורסת פשטות והצמדות לאדמה ולתנאי המקום.
על המטבח מנצח השף תומר ניב, בוגר מסעדת ה fat duck בלונדון.
פתיח:
מרק ארטישוק ירושלמי
ראשונה:
בצל ספרדי ממולא במוסלין של קוקי סאן ז'אק
עיקרית:
קונפי של שוק ברווז בליווי לזניית שורשים
לפני הקונצרט:
בטטה ומנדרין
קינוח:
גלידת פיסטוק על פילו וריבת חצילונים

  • הקונצרטים יתקיימו בימי חמישי באולם הקשתות בנטף ויחלו בשעה 20:30
  • הארוחה תתקיים במטבח של רמה בנטף ותחל בשעה 18:00. הקינוח יוגש בהפסקת הקונצרט, אז גם יוכל הקהל לרכוש יין משובח מיקס סוסון ים וגבינות ממחלבת הימלפרב.

מחירים:
קונצרט+ ארוחה 270 ₪ לאדם
קונצרט בלבד 110 ₪ לאדם
ארוחה בלבד 180 ₪ לאדם
הקונצרט הבא בסדרה -קונצרט מס' 7 – משני עברי הפירנאים
14.6.2012
רביעיית הפסנתר הישראלית
בתכנית:
טורינה- רביעית פסנתר
מוצרט- רביעית פסנתר מספר 2 במי במול מז'ור
שוסון- רביעית פסנתר
תכנית קולינרית: ארוחה ספרדית שכוללת טאפאס, קסואלות ועוד

הדפס כתבה הדפס כתבה

פרסום תגובה

Scroll to top